24 september, 2006

United 93

Var ikväll och tittade på filmen United 93, som handlar om det flyg som aldrig hann fram till sitt mål under terrorattackerna på USAs östkust 9.11.2001.


Filmen är berättad litet som en dokumentär, utan superstjärnor på mycket icke-hollywood manér. Vilket är bra. United 93 är en mycket bra film - jag kan inte minnas när jag skulle ha suttit på helspänn så länge på en biograf senast. Rekommenderas.


Fotnot. Före filmen visades trailern till Oliver Stones nya film World Trade Center, som behandlar samma ämne ur en annan vinkel. Det verkade vara en typisk amerikansk-hjälte-räddar-hela-mänskligheten film som redan på basen av trailern framkallade kväljningsreflexer. Märkligt drag av Herr Stone som förut inte varit sen att kritisera det amerikanska politiska etablissemanget.

1 kommentar:

llaurén sa...

När du nu noterar Stones WTC-film kan jag inte låta bli att höja en röst för konspirationsteori- och anti-propaganda-filmen Loose Change (2nd edition) som ifrågasätter en del av de sk. förklaringarna och antagandena kring attacken mot Tvillingtornen. Filmen finns att kikas på genom Google video eller Question 911, en annan konspirationssajt.

Loose Change bevisar inte sina påståenden sådär alldeles trovärdigt, men filmen funkar nog som en excercis i hjärngymnastik. Definivt ett underhållande sätt att spendera 90 minuter av ens liv.