04 september, 2006

Bostadsjakt

Jag och den mystiska blondinen har ett tag nu sökt lägenhet i Stan. Inte så lätt som man skulle kunna tro. Det att båda är oändligt kräsna gör ju inte saken bättre. Kakelugn, badkar, balkong, över 3 m rumshöjd, brädgolv finns på önskelistan. En del av dem mera underhandlingsbara än andra. Dream on, säger ni. Kanhända.

Utbudet verkar vara ganska magert för tillfället och priserna samtidigt helt sinnessjuka. Det verkar som om folk helt tappat sin omdömesförmåga. Och förmedlarna är ju inte sena att heja på. Lätta pengar.

Samtidigt talas det i nyheter och tidningar om hur bostadsmarknaden svalnar, prisstegringen avstannat och försäljningstiderna blir längre. Det känns litet som om detta är fel tidpunkt att vara ute och shoppa bostad.

Hittade också i samband med bostadssurfandet denna finurliga webbtjänst, korttelit.fi, där husen i de olika kvarteren i Helsingfors centrala stadsdelar (Eira, Gardesstaden, Kampen, Skatudden, Gloet, Kronohagen, Rödberget och Ulrikasborg) är fotograferade och listade inklusive byggnadsår, arkitekt etc.

Ve den som ger sig.

Inga kommentarer: