16 september, 2006

Sushi, scifi och shopping

På onsdagen besökte vi Sci-Fi-museet i Seattle. Museet är en av Paul Allens hobbyn och innehåller en otrolig massa rekvisita och material från scifilitteratur, - film och annan parafernalia. Häftigt var det, men det blev till slut litet överväldigande mycket att insupa. Lustigt att t.ex. se phasers från Star Trek TOS som på nära håll såg så väldigt hemgjorda och sunkiga ut - typ några färgade plastknappar snett limmade på en metallbit. På tal om att krossa illusioner. Ok, jag har väl aldrig tyckt att TOS var särdeles väldgjord (fastän nog så underhållande).
Shopping blev det också en hel del, bl.a. ett par plagg från Arc'teryx. Prisnivån på dem är litet annan i staterna än här hemma. Passade också på att uppgradera dykutrustingen litet. Mer om det senare.

Igår kväll, käkade vi fett god mat på en japansk restaurang vid namn Nishino. Mycket god mat, inkluderande litet mer exotiska japanska rätter, såsom marinerad tonfisknacke (gott, namnet till trots) samt sushi på sjöborre, geoduck (en lokal mussla) och ostron. Specialiteterna hade vi knappast kommit oss för att beställa om inte den mycket belevade och vänliga servitören inte rekommenderat dem. Då vi hade käkat färdigt och han beställde oss en taxi, hämtade han en öl on the house för att det tog en kvart för taxin att uppenbara sig. Det är service man inte ser i Finland. Rekommenderas.

Inga kommentarer: