06 september, 2006

Stavgång

Man kan inte annat än förundra sig över den popularitet stavgång uppnått. Igår kväll då jag var ut på en joggingtur sprang jag emot eller förbi många tiotals stavgångare. Finska armén stavgår. Från att ha varit någonting esoteriskt som skidlöpare tränade i uppförsbackar på sommaren (been there, done that) har det nu blivit en irriterande allmän företeelse.

Det finns många varianter av stavgångare, från de som halvt släpar stavarna efter sig så att de säkert inte har någon effekt till de über-trippande-amfetamininducerade steroidgångarna som svischar förbi en och håller på att sticka ut ögonen på en med sina stavar.

Hur mycket Exel än vill, så kommer stavgång aldrig att vara coolt.

2 kommentarer:

Eugéne de Beauharnais sa...

Bäste Hr Johnny K

Undertecknad läste i en av Kungliga Hufvudstadens tidningar att den så kallade stavgången skulle lanseras i Amerikas Förenta Stater under namnet Nordic Walking. Dock mötte detta hård kritik från Republiken Finland, vars reprsentanter hävdade att den så kallade stavgången är en helt igenom finsk uppfinning.

EdB

Johnny Drama sa...

Ärade Hr De Beauharnais,

Nordic Walking äro de facto en benämning som varit i användning redan under en längre tid i internationella sammanhang. Den torde vara påfunnen av det finländska företaget Exel, som enligt sig själva till yttermera visso äro stavgångens uppfinnare. För ytterligare insikt i ämnet, besökes med fördel denna adress å Internet: www.nordicwalking.com.

Eder,
Johnny K