12 juni, 2006

TechEd, Dag 1

Första dagen på TechEd består alltid av sk. preconfs, dvs heldagssessioner som behandlar ett visst område. I år var utbudet inte så imponerande, men jag deltog i en session som hette Microsoft Business Intelligence Solutions: Enabling Smarter Decision-Making in Your Organization.

Presentatörerna Stacia Misner och Scott Reagin var från Hitachi Consulting, inte från Microsoft, vilket jag tyckte var litet dumt, fastän dom verkade hyfsat kunniga. Det var egentligen inga nya grejer som behandlades, utan presentationen gick ut på att gå igenom alla de olika BI-verktyg Microsoft har, såsom Reporting Services, Integration Services, Analysys Services i SQL Server och Business Scorecard Manager. Det som var litet nytt för mig personligen och som jag fann ganska intressant var SQL Server Integration Services och hur mycket kraftfullare den är än DTS i SQL Server 2000. Det finns säkert många vettiga scenarion vi kan använda IS till på jobbet.

Efter preconfen var det ännu en keynote-session på kvällen. Att ha keynoten på söndag kväll var ett nytt koncept, tidigare har den alltid varit förstan egentliga konferensdagens morgon. Inget fel på det egentligen, förutom att man var ganska mosig efter att ha suttit på preconf från 10-18. Keynoten var inte alls lika sexig som föregående års keynotes, mycket beroende på att det inte finns så väldigt mycket nya saker just nu. Vista och Office 2007 som varit de nya coola grejerna tidigare är nu 5 före release. Det som var litet lustigt var att dom shippat hit "Chloe" från TV-serien 24 och hon mellanspeakade bl.a. om hur ledsen hon är för att hon skapat vansinnesföreställiningar om hur lätt det är att svarva ihop applikationer som kan kombinera satellitbilder med infrarödskanning och köra allting på en smartphonegizmo. Hon tog upp tre frivilliga från publiken och bad om förlåtelse och slutade med en group hug.

Bussresan tillbaka hotellet tog 45 minuter istället för 20 minuter pga att Arvid Alzheimer som körde tydligen glömde vart han skulle åka. Det orsakar litet spänningar i pannbenet efter att man suttit på konferens i tolv timmar.

2 kommentarer:

Johnny Drama sa...

Jo jag vet! Jag tittade faktisk idag på de första Tablet PC:na. Inga sådana projekt ännu, Backe. :)

Peppe sa...

Ta Raipe på allvar, jag börjar nämligen också bli lite orolig. Kommer du överhuvudtaget att kunna kommunicera med oss efter den här veckan?