09 juni, 2006

Nature calls

Andra dagen på Island. Wow! Naturen här är helt fantastisk. Vi hyrde idag en bil och åkte iväg för att avnjuta den isländska naturen. Det är en helt fantastisk syn som möter en när man åker ut "på landet". Mycket annorlunda än vad jag väntat mig. En massa gröna färger, vissa så starka att de ser helt overkliga ut. Överlag också mycket vegetetaion i form av gräs, mossa och buskar, men inte så många träd. Island borde ha hetat Grönland och tvärtom.

Vi var till Deildartunguhver och kollade på heta källor. 97-gradigt vatten som sprutar upp rakt ur marken. Hraunfossar och Barnafoss där vatten forsar ut genom lavalager i form av vattenfall och vulkanen Grabrok som haft eruption för ca 3000 år sedan. De smala vägarna bjuder på spektakulära syner som tär hårt på chaufförens koncentrationsförmåga.

Jag har också gjort en språklig observation. Genom att generalisera en del och sätta "ur" i slutet på svenska ord kan man i många fall få farm isländska ord - eller åtminstone ord som låter som isländska.

Dagen avslutades med en mycket god middag på Humarhúsið tillsammans med Beatsch och Allo från Microsoft. Hummersoppa som förrätt och isländsk hummer tillagad på två sätt som huvudrätt. Fantastiskt gott!

Imorgon blir det geysir, heta källor och flyg vidare till Boston.

Fettur.

Inga kommentarer: