05 maj, 2006

Ett nördinlägg för omväxlings skull

Jag har två ting på hjärtat idag. Bägge har sin rot i en IT-veckotidning. Och nu är det som sagt nördalert, så sluta gärna läsa här ifall det inte intresserar.

För det första. Jag blir så innerligt störd på de skribenter dessa IT-tidningar anlitar då de alltsom oftast inte har en aning om vad de skriver om eller i alla fall generaliserar så att allting bli fel. Nu skrevs det då att nya Windows Vista inte nu egentligen är så stor grej och bl.a. att en av ne nya egenskaperna är att ikonerna är vektorbaserade. Herregud! Det är ju för böveln hela användargränssnittet som är vektorbaserat. Och det har verkligen stora implikationer. Vem bryr sig om några ikoner. Det visar total brist på insikt när man skriver att Vista inte kommer att ha så stor betydelse. Det kommer totalt att förändra sättet på vilket man gör applikationer i Windowsvärlden.

För det andra. Det var faktiskt en lustighet i samma tidskrifts "humoravdelning". Nördhumor, men humor det oaktat. "Om kvinnan var en webbserver" hette stycket fritt översatt från finskan. Jag översätter också själva beskrivningarna. Nåjo, som ni vet (det vet ni väl?) har HTTP-protokollet (det som ser till att ni kan läsa min blogg t.ex.) en hel del statuskoder för att meddela om felsituationer. Om kvinnan var en webbserver skulle felkoderna betyda följande:

400 Bad Request = En fråga utan blombukett
401 Unauthorized = Gift/annars upptagen
402 Payment Required = Middag i kandelaberbelysning på dyr restaurang
412 Precondition Failed = Intimt umgänge utan skydd accepteras ej
413 Request Entity Too Large = Tja, vad tror ni?
500 Internal Server Error = Fel tid av månaden
503 Service Unavailable = Migrän
504 Gateway Timeout = Var det över redan?

Mycket lustigt.

3 kommentarer:

Peppe sa...

Johnny darling, det var inte SÅ roligt.

Johnny Drama sa...

Jamen. Visst. Ju.

thomas sa...

Åhjovars, Visst var det Skoj!!!
Men iochförsig kunde det ju oxo betyda att jag är en nörd liksom J-K